POTŘETÍ DO RUMUNSKA

Nedalo nám to a vytáhli jsme rovnou všechny „brejlovce“. Poprvé si užili společnou jízdu a hrdě se ujali celého kordónu, který byl naplněn téměř 1300 účastníky. Dámy a pánové, byla to naplňující jízda. V úterý 20.8. odstartovala a trvala neskutečných 7 dní. Výprava na kolejích přes čtyři evropské státy s takovou osádkou je opravdu radost. Ano, stálo to námahu, ale hned po návratu zjistíte, že se to vyplatí. My jsme byli nadšeni a troufáme si říct, že především ti, kteří se za krajánky do rumunského Eibenthálu vydali, též. 

Atmosféra byla velice uvolněná, většina z nás byla ochotna obětovat spánek na několik dní a užít si nejen muziku v rámci plánovaných koncertů, ale i zcela spontáních performací kdekoliv, kde to šlo. Nejen muzika byla servírována od rána do rána, ale spousta přednášek, představení a diskusí. Tamní se na náš příjezd celý rok připravovali,  „občerstvovacích a podpůrných“ stanic bylo v celé vesnici přehršel-višňovka táhla davy. I oni se mohli v poslední den prezentovat. Krajané z nejbližších vesnic a místní si užili svou cestu slávy. Průvod zakončil svou 5km štreku před hlavním pódiem, kde probíhaly tradiční oslavy.

Fanoušci mohli ve volných chvílích absolvovat stále populárnější výlety: kaskádu na Dunaji, vyhlídku Trescovat, páteční festival v Gerníku.

Bylo to ohromné, veliké, veselé, nenásilné, svěží, inspirující, vybíjející a zároveň naplňující, bohaté… Všem moc děkujeme. 

Sejdeme se za rok? Vaše KDS