MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2019

V sobotu 21. září 2019 jsme vyzkoušeli něco nového a netradičního. Vypravili jsme soupravu zážitkového vlaku na Mělnické vinobraní.

Celkem tři dny probíhají v historickém městě nad soutokem Labe a Vltavy slavnosti, které přitahují velkou pozornost mnoha návštěvníků. V průběhu všech dní si mohou vybrat z pestré nabídky dobových i současných hudebních vystoupení, pouličních divadel, šermířských soubojů a akcí pro děti. Nechyběla bohatá nabídka gastronomických specialit a řemeslných stánků, ale především výborné víno a burčák.

Nejen degustace láká turisty z blízkého a dalekého okolí. Slavnost je vhodnou příležitostí k prohlídce historického města, zámku Mělník s vinnými sklepy ze 14. století, mělnického podzemí se středověkou studnou či kostnice.  Nadstavbou tomu mohli účastníci sbírat zážitky nejen z vlaku, ale i z vrtulníku, který se každých 5 minut vydával nad zámek a přilehlé okolí.

Byla to krásná sobota, počasí nám přálo. Maličko nás pozlobil vláček, za což se všem ještě jednou moc omlouváme. Někdy ani technice neporučíš.

Budeme se na Vás všechny těšit na dalších akcích v letošním roce a v těch příštích. 

Vaše KDS