VLAKOVÉ TOUR ČECHOMORU

Myslíte si, že spojení železnice, lokomotiv a vlaků s hudbou nejde dohromady? Ale no tak…proč by nemělo jít?

Chtěli bychom vám nyní ukázat, že to prostě jde, a dokonce může fungovat. Navíc skvěle! Představte si vlak s typickým klapotem kol jedoucí po lokálce. Co doopravdy slyšíte? My slyšíme jasně bicí! Skřípající zvuk brzdícího vlaku, jenž právě zastavuje u peronu. Hm? To je zvuk houslí. Nebo ty tupé zvuky pomalu jedoucího nákladního vlaku, to typické vrzání pružin. Že by basa? Violoncello? Představte si, že každá lokomotiva má hlasitou píšťalu, tak i zvučnou trumpetu (houkačku).

Stačí už jen někde najít kytaru. Zřetelně ji slyšíme, když nám při čekání na zpožděný vlak brnkají dopravci na nervy. Kdo by to neznal, že? To už prostě vydá na slušnou kapelu. My vám dnes důkaz výše uvedeného spojení rádi nabídneme!

Firemní archiv Event-zážitkového vlaku ukrývá nejednu raritu. My jsme se rozhodli, že vám některé zajímavosti začneme postupně uvolňovat! Vedla nás k tomu aktuální situace s Covidem, kdy je stále vše zavřené, a možností, jak se rozptýlit je opravdu poskrovnu. Doufáme, že vám tím alespoň trochu zpříjemníme řekněme volné chvíle a budete se dobře bavit.

V roce 2006 proběhlo velké vlakové turné s jednou z nejvýznamnějších českých kapel Čechomor. Bylo to zhruba rok před založením společnosti Kladenská dopravní a strojní s.r.o., tak jak ji znáte dnes. Na základě této ve výsledku úspěšné akce později vznikla myšlenka projektu Zážitkového vlaku s vlastními vozy.

„Duchovním otcem“ unikátního celorepublikového turné byl Radek Šauer a členové skupiny Čechomor-Karel Holas a Michal Pavlík.

Z průběhu nevšedního a jedinečného „turné na kolejích“ vznikl dokument v režii Libora Kodada (režiséra seriálů Ohnivé Kuře, Slunečná a mnoha dalších). Dokument byl úspěšně několikrát odvysílán v České Televizi. Letos v srpnu od tohoto projektu uplyne 15 let. Dokument má stále svou hodnotu a rozhodně má co nabídnout.

PS: Nekoukejte se na to v mobilu, to fakt není ono!

😊

https://www.youtube.com/watch?v=zycMB8c-7zI&t=873s

foto: Happy model s.r.o.