NA PLNÝ PLYN!

Může to vypadat, že nic moc neděláme a nejezdíme.

OPAK JE PRAVDOU!

Probíhají velké přípravy se vší parádou. Minulý týden se uskutečnila kontrola „velkého“ Sergeje v dílnách ČMŽO. Práce pokračují svižným tempem a dá se říci, že jdeme do finále. První test proběhne do čtrnácti dnů za účasti kladenských techniků. Pokud vše dobře dopadne, přesune se lokomotiva do brněnského Mailontu, konkrétně do místního depa, kde bude testován záběh motoru. Není vůbec jednoduché sehnat zátěžovou brzdu pro lokomotivu tak velkého výkonu. Poté se stroj vrátí do Přerova a bude finálně nalakován. Na konci června bychom měli přivítat lokomotivu na Kladně. V dílnách se stanoviště repasují do kvality vysoké úrovně, na kterou jsme zvyklí , a vykonají se finální opravy vedoucí ke konečnému zprovoznění.

Protože Sergej potřebuje k životu řádnou zátěž „na háku“, součástí „inspekční kontroly“ minulý týden byla i návštěva prostor ČMŽO Elektronika v Hranicích na Moravě. Zde právě prodělává ozdravnou kůru čtvrtý vůz soupravy Event-zážitkového vlaku.

OPRAVDU JE NA CO SE TĚŠIT!

Pokud vše vyjde, a to nejen s vagonem, bude na konci srpna nepřehlédnutelnou součástí kolony vozů směřující do rumunského Banátu.

SLAVNOSTNÍ TERMÍN PŘEDSTAVENÍ SAMOTNÉHO SERGEJE ZNÁME, ale o tom až někdy příště…

😊