FESTIVAL MEZI SKLEPY

V sobotu brzy ráno vyjela zážitková souprava za velmi zajímavým zážitkem s nádechem hodonínských vín. Festival mezi sklepy se uskutečnil v jihomoravských Mutěnicích. Cesta to byla dlouhá, ale zážitků nepočítaně.

Ve vlaku bylo připraveno pohoštění, po celou dobu jízdy byl otevřen bar, v místě dojezdu oběd a poté hosté „čerpali“ udělené volno.

47 sklepů otevřelo svá vrátka v areálu Pod Búdami. Další zvláštností byla možnost chodit s vinaři i důle, tedy žádné koštování před žudrem u provizorního stolku, ale naskytla se šance zažít opravdové tradiční degustování v kvelbu, mezi sudy či demižóny, kde má víno tu jedinou správnou teplotu.

A protože se při víně dobře zpívá, byla na dvoudenním festivalu také živá hudba. To se to koštovalo: ryzlink rýnský, sylvánské zelené, tramín červený a zweigeltrebe vyráběné klasickou metodou, ale také na autentická vína, vína vyrobená kachetinskou technologií a mutěnická vína VOC.

Po degustacích, békání, tancování a pravidelné konzumaci se hosté vrátili do vlaku, aby mohli své zážitky na připravených lůžkách dospat. Poklidně jsme je vrátili do výchozích stanic.

Tak zasejc za rok, Event-zážitkový vlak.